Yüzme Havuzları

En Popüler 7 Samsun Yüzme Havuzu ve Fiyatları 2024

Samsun’da yüzmek isteyen şehrin insanı ya da misafirleri öncelikle hijyenik ve geniş bir tesis arıyor. Peki ama en iyi Samsun yüzme havuzu tesisleri nerede? Samsun’da hangi havuzda yüzmek tavsiye edilir? Giriş fiyatları ne kadar? İşte detaylar…

Samsun yüzme havuzu arayanlar, 2024’ün en iyi havuz komplekslerini bu yazıda öğrenebilir. Yüzmek, fiziksel ve zihinsel açıdan günümüzün şüphesiz en güzel aktivitesi. 6 yaşından itibaren kurs alarak çocuklar ve yetişkinler profesyonel bir yüzücü haline dönüşebilir. Samsun, denize kıyısı olan bir Karadeniz şehri olsa da kış dönemi kapalı tesislerde yüzme son derece popüler oluyor. Biz de şehrin olimpik ve aquapark havuz haritasını çıkardık.

Samsun, ülkemizin “büyükşehir” statüsü kazanmış 30 ilinden biridir. Orta Karadeniz bölgesinin en yoğun nüfuslu illeri arasındadır. Kışları serin e yağışlı yazları ise sıcak oluyor. Bölgede deniz olunca yüzmeye olan ilgi son derece fazla. Yazın sahilleri dolup taşarken insanlar kışın Samsun yüzme havuzunu tercih ediyor.

Samsun’da 2 tip havuz kompleksi var: olimpik havuz ve aquapark. Kapalı olimpik tesisler kış dönemi hem bireysel hem de sporcular tarafından tercih yerleridir. Yazın aquaparklar da Samsunlu aileler ve çocuklar için harika bir aktivite alanına dönüşüyor.

Samsun’da yüzmek isteyen şehrin insanı ya da misafirleri öncelikle hijyenik ve geniş bir tesis arıyor. Peki ama en iyi Samsun yüzme havuzu tesisleri nerede? Samsun’da hangi havuzda yüzmek tavsiye edilir? Giriş fiyatları ne kadar? İşte detaylar…

En Popüler Samsun Yüzme Havuzu Tesisleri 2024 Listesi

Samsun’da yüzmeyi seven, profesyonel olan ya da yüzmeyi öğrenmek isteyenler için 10’dan fazla açık ve kapalı kompleks bulunuyor. Haftanın 7 günü yüzüp eğlenmek isteyenler bu tesislere akın ediyor. Üniversite, belediye ve özel işletmelerin tesisleri, giriş ücreti karşılığında kullanılmaktadır. Bazısı da aylık abonelik imkanı sunar. Elbette insanların bu tür tesislerden bir takım beklentileri var. En başta da %100 hijyen isteniyor. 19 Mayıs Yüzme Havuzu ve Olimpik havuz tesisleri bu ihtiyacı sorunsuz karşılayan özellikte diyebiliriz.

2024 Samsun şehri içerisinde kapalı ve açık olimpik yüzme havuzu tesisleri:

SIRAEN İYİ SAMSUN YÜZME HAVUZLARIPUANIGİRİŞ
119 Mayıs Yüzme Havuzu10/9.8Ücretli
2Samsun Olimpik Havuz10/9.7Ücretli
3Samsun Suada10/9.4Ücretli
4Samsun Kadın Yüzme10/9.7Ücretli
5Atakum Aquapark10/9.5Ücretli
6Belediye Hamamı Yüzme Havuzu Fitnes10/9.8Ücretli
7Tekkeköy Olimpik yüzme havuzu10/9.7Ücretli

 

19 Mayıs Yüzme Havuzu

Canik ilçesinde yüzme havuzu arayanlar adına 19 Mayıs tesisi bulunabilecek en iyi seçenek. Tesis sabah 05:00’da açılıyor ve akşam 22:00’a kadar hizmet veriyor. Tesis yarı olimpik özellikte. Ayrıca kapalı bir yer. Yaz kış kullanımı mümkün. 8.250 m2 bina alanına sahip ve 400 m2 yetişkin havuzu var. 500 kişilik seyirci kısmıyla da spor müsabakaları için burayı ideal yapar.

ADRES: Yenimahalle, Alirızabey Cad.(100. Yıl Blv.) No:39, 55080 Canik/Samsun

TELEFON: (0362) 228 68 99

Ziyaretçi Yorumu: Gayet güzel temiz hijyenik bir tesis gençlik Spor il müdürlüğüne ait bu havuz ve antrenör kadrosu işini seven kişilerden kurulmuş havuzda bulunan kantin oldukça iyi aradığınız herşeyi bulabilirsiniz hatta mayo bikini palet gözlük bile satılmakta.

Samsun Atakum Olimpik Havuz

Samsun yüzme havuzu için en iyi tercihlerden biri şüphesiz Atakum Olimpik havuzudur. Tesiste profesyonel eğitmenler tarafından çocuklara yüzme kursu veriliyor. Eğitmenler oldukça deneyimli ve küçük yaştaki çocuklara bu sporu sevdirerek öğretiyorlar.

ADRES: Samsun Olympic Swimming Pool – Yenimahalle Mahallesi, SHÇEK Yaşardoğu Yetiştirme Yurdu No:15, 55270 Atakum/Samsun

Ziyaretçi Yorumu: Çok güzel bir spor kompleksi,  özellikle çocuklar için verilen eğitim, ilgi ve alaka Çok iyi. Büyükler için bir eğitim ya da kurs   söz konusu değil ancak büyükler için sabah erken saatlerde ve gece geç saatler de yüzme seansı mevcut.

Atakum Aquapark

Samsun’da sadece olimpik stil yüzme havuzu olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Şehirde eğlencenin ve adrenalinin en güzel halini sunan bir tesis daha var: Atakum Aquapark. Yaz aylarının en güzel eğlencelerinden biri olan aquaparklar, Samsun’da da 7’den 70’e ilgi odağında. Kaydıraklar, çocuk havuzları, eğlenceli aktiviteler ile yaz tatilinizde günübirlik bir eğlenceye hazır olun.

ADRES: Yenimahalle, 3130. Sk. 59-53, 55270 Atakum/Samsun

Ziyaretçi Yorumu: 5 yaş altı çocuklar için harika bir alternatif.giriş ücreti 100 tl ebeveyn gözetimi zorunlu ancak anne baba için ücret alınmıyor,onlar gölgede,şezlongda veya içerdeki çay bahçesinde bekleyebiliyor ancak havuza yetişkinler giremiyor.bence kaydıraklı bir havuz için yetişkinlerin girmemesi yerinde bir karar.

Güncel Samsun Yüzme Havuzu Fiyatları 2024 Tablosu

Yüzücüler için tesis giriş ücretleri değerli çünkü son dönemde bu tür aktiviteler ciddi oranda zamlandı. Biz de şehrin genelinde gerek telefonla gerekse de online araştırma ile bir Samsun yüzme havuzu fiyatları 2024 analizi yaptık. Olimpik yapılarda yetişkin ücretleri 150 TL ile 200 TL civarı başlıyor. Çocuklar bu konuda avantajlı çünkü %50’e varan indirimle aynı tesisleri kullanabilmektedirler.

2024 yılı Samsun yüzme havuzu giriş fiyatları listesi:

TARİHSAMSUN YÜZME HAVUZU FİYATLARIHAFTA İÇİHAFTA SONU
202419 Mayıs Yüzme Havuzu105 TL – 295 TL129 TL – 320 TL
2024Samsun Olimpik Havuz110 TL – 305 TL140 TL – 350 TL
2024Samsun Suada115 TL – 310 TL149 TL – 355 TL
2024Samsun Kadın Yüzme100 TL – 299 TL119 TL – 309 TL
2024Atakum Aquapark105 TL – 295 TL129 TL – 320 TL
2024Belediye Hamamı Yüzme Havuzu Fitnes100 TL – 299 TL119 TL – 309 TL
2024Tekkeköy Olimpik yüzme havuzu105 TL – 295 TL129 TL – 320 TL

 

Samsun yüzme havuzu fiyatları 2024 boyunca birçok kez zamlandı ve güncel rakamlar 100 TL’den başlıyor. Çocuklar ve öğrenciler indirimli olarak 100 TL’den başlayan ücret ile havuza giriyor. Yetişkinler biraz daha pahalı.

  • 2020 yılında Samsun’da yüzme havuzu (olimpik) giriş ücreti ortalama 65 TL’ydi.
  • 2021 yılında Samsun’da yüzme havuzu (olimpik) giriş ücreti ortalama 89 TL’ydi.
  • 2022 yılında Samsun’da yüzme havuzu (olimpik) giriş ücreti ortalama 105 TL’ydi.
  • 2023 yılında Samsun’da yüzme havuzu (olimpik) giriş ücreti ortalama 178 TL oldu.
  • 2024 yılında Samsun’da yüzme havuzu (olimpik) giriş ücreti ortalama 220 TL olacak.
  • 2025 yılında Samsun’da yüzme havuzu (olimpik) giriş ücreti ortalama 300 TL olacak.

Samsun’da Yüzme Havuzuna Girerken Yapılması Gerekenler

Samsun’da yüzme havuzuna girmeden önce yapmanız gerekenler şunlar olabilir:

  • Duş Alın: Yüzme havuzuna girmeden önce duş almak, vücudunuzdaki kiri ve yağı temizleyerek havuzun temizliğini korur ve suyun kirlenmesini önler.
  • Kulak Temizliği: Yüzme havuzuna girmeden önce kulaklarınızı temizleyin. Bu, kulak enfeksiyonlarını önlemeye yardımcı olabilir.
  • Göz Temizliği: Gözlük kullanıyorsanız veya suya girmeden önce gözlerinizi korumak istiyorsanız, su geçirmez yüzme gözlüğü kullanmayı düşünebilirsiniz.
  • Yüzme Ekipmanı: Yüzme havuzuna girmeden önce uygun yüzme ekipmanlarınızı (mayo, havlu, terlik vb.) yanınıza almayı unutmayın.
  • Güneş Kremi: Eğer yüzme havuzu açık alanda ise güneş kremi kullanmayı düşünebilirsiniz. Uzun süre güneş altında kalmak cildinizin yanmasına ve hasar görmesine neden olabilir.
  • Havuz Kurallarını Okuyun: Havuz alanında bulunan kuralları okuyun ve uygulayın. Bu kurallar havuz güvenliğini sağlamak ve tüm ziyaretçilerin keyifli bir deneyim yaşamasını sağlamak için belirlenmiştir.
  • Gözetim Altında Kalın: Yüzme havuzuna girmeden önce çocuklarınızı ve diğer aile üyelerinizi gözetim altında tutun. Özellikle küçük çocuklar için havuz kenarında veya suyun içinde dikkatlice izleyin.
  • Yüzme Becerileri: Yüzme havuzuna girmeden önce yüzme becerilerinizi ve su güvenliği bilginizi gözden geçirin. Bu, kazaları önlemeye ve daha güvenli bir yüzme deneyimi yaşamanıza yardımcı olabilir.

Bu önlemleri alarak, Samsun’da bulunan yüzme havuzlarında güvenli ve keyifli bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Samsun Yüzme Havuzu Hakkında Sık Sorulan Sorular

a)     Samsun’da olimpik havuz var mı?

19 Mayıs ve Atakum havuz tesisleri kapalı olimpik özelliğe sahiptir. Tercih edebilirsiniz.

b)     Samsun’da çocuk yüzme kursu ne kadar?

Yüzme kursu fiyatları Samsun’da aylık ödeniyor. 1 ay için ödeme 600 TL’den başlıyor. Belediyelerin hizmetleri bu alanda ucuz.

Bu yazılar da ilginizi çekebilir:

En Popüler 9 Kayseri Yüzme Havuzu ve Giriş Fiyatları 2023

Güncel Polonezköy Havuz Fiyatları 2023 | Giriş Ne Kadar?

Güncel Afyon Yüzme Havuzu Fiyatları 2023 | Ne Kadar Oldu?

Kapalı ve Açık Bursa Yüzme Havuzu Fiyatları 2023

Güncel Bodrum Beach Fiyatları 2023 | Loca Ne Kadar Oldu?

c)      Samsun bölgesinde havuz aylık abonelik kaç TL?

Fitness ve spor salonlarının havuzlarını kullanmada aylık abonmanlık yapılabilir. Aylık 1,500 TL’yi aşan rakamlar var. Keyifli yüzmeler diliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Reklam engelleyicisini kapatıp, tekrar sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.