Hamamlar

En Popüler Alanya Hamamları ve Fiyat Listesi | 2024

Alanya hamamlarının birçoğu eski hamam kültürünü yaşatmaya devam ediyor. Hamamın sıcacık ortamında kirlerinizden arındıktan sonra serin su havuzlarında serinleyebilirsiniz. Aynı zamanda hamamların birçoğunun vitamin barı da bulunuyor. Sıcak buhar sonrası buz gibi içeceğiniz bir soğuk içecekle serinleyebilirsiniz. Hoşça vakit geçirebileceğiniz ailece gideceğiniz Alanya hamam önerilerimizi gelin birlikte inceleyelim.

Alanya hamamları arasında keyifle vakit geçirebileceğiniz, stres ve yorgunluğunuzu atabileceğiniz en popüler hamamlar hangileri? Hamam tercihi yaparken en önem verilen konuların başında hijyen gelir. Sizlerin güvenle gidebileceği, hijyen koşullarının üst düzeyde tutulduğu Alanya hamamlarını sizler için detaylı olarak araştırdık.

Hamamlara gitmeyenimiz neredeyse yoktur. Hamam kapısından girerken yüzünüze vuran sıcak buhar ile rahatlığı ve huzuru daha girmeden hissedersiniz. Tertemiz bir Türk banyosu içerisinde buradaki atmosferi yaşamak bile ayrı bir keyif verir insana. Son yıllarda açılan hamamlar ise daha modern yapılarda inşa ediliyor. İçerisinde güzellik merkezlerinin bile bulunduğu bu hamamlar ile cildinizi ölü derilerden arındırarak yumuşacık bir tene sahip olabilirsiniz.

Alanya hamamlarının birçoğu eski hamam kültürünü yaşatmaya devam ediyor. Hamamın sıcacık ortamında kirlerinizden arındıktan sonra serin su havuzlarında serinleyebilirsiniz. Aynı zamanda hamamların birçoğunun vitamin barı da bulunuyor. Sıcak buhar sonrası buz gibi içeceğiniz bir soğuk içecekle serinleyebilirsiniz. Hoşça vakit geçirebileceğiniz ailece gideceğiniz Alanya hamam önerilerimizi gelin birlikte inceleyelim.

2024 Yılının En Popüler Alanya Hamam Yerleri Önerisi

2024 yılında yenilenmiş konseptleriyle Alanya hamam yerlerini sizler için ayrıntılı olarak araştırdık. Yoğun talep gören hamamların içerisinde; Grand Alanya, Alanya Hamam Spa Massage Center, Sultans Hamam gibi kese masajının da bulunduğu birçok hamam önerisi bulunuyor. Alanya bilindiği gibi bir turizm şehri. Yaz aylarında hamamları turistlerin de yoğun ilgisi oluyor. O nedenle gelmeden önce rezervasyon yaptırmakta yarar var. Peki, Alanya bölgesinin popüler hamam yerleri arasında hangileri ilk sırada yer alıyor? İşte detaylı Alanya Hamam listesi…

2024 yılında Alanya bölgesinin popüler hamam yerleri:

SIRAALANYA’DAKİ HAMAMLARKESEPUAN
1Grand Alanya HamamVar10/9.8
2Alanya Hamam Spa Massage CenterVar10/9.8
3Alanya History HamamVar10/9.8
4Crystal Hamam & Spa Alanya Turkish BathVar10/9.8
5JASMINE LUXURY SPA & HAMAMVar10/9.8
6Caspian Hamam Spa WellnessVar10/9.8
7Sultans HamamVar10/9.8

 

Grand Alanya Hamam

Türk hamamının en güzel hali Grand Alanya Hamam, geleneksel Türk hamam kültürüyle modern konforu bir araya getirmiş muhteşem konseptli bir işletme. Üstelik bu hamamda spa hizmeti de veriliyor. Uzman ellerde yaptıracağınız spa masajı ile gevşeyip, rahatlayabilirsiniz. Tüm yorgunluğunuzu atacağınız Grand Alanya içerisinde masaj odaları, sauna, buhar odası ve jakuzi de bulunuyor. Türk hamam deneyiminin en güzel hali için rezervasyon yaptırmayı unutmayın.

ADRES: Saray, Damlataş Cd. No:74/A, 07400 Alanya/Antalya

TELEFON: (0242) 511 33 44

Ziyaretçi Yorumu: Mükemmel bir yarım gün dinlenmek ve gerçek bir Türk hamam deneyimi yaşamak ister misiniz? Damlataş Caddesi’nde Büyük Alanya Hamamını tavsiye edebilirim. Alanya müzesinin hemen arkasındadır. Çok makul fiyatlı ve daha fazlasını tamamlamak.

Alanya Hamam Spa Massage Center

Eski dönem hamamlarının mermer konseptini günümüze uyarlayan Alanya Hamam Spa Massage Center şık tasarımı ile ilgi görüyor. Hamam içerisinde dinlenip, kese yaptırabileceğiniz göbektaşı bile bulunuyor. Burası görüntü olarak da geleneksel Türk hamamlarını aratmıyor. Hamam içerisinde aynı zamanda, buhar banyosu, cilt bakımı, spa hatta bel boyun fıtık tedavisi bile yapılıyor. Hamam araştırması yapıyorsanız masajları ile büyük ilgi gören bu işletmeyi listenize ekleyin.

ADRES: Güller Pınarı, Ahmet Tokuş Blv. No:43, 07400 Alanya/Antalya

TELEFON: 0530 547 56 56

Ziyaretçi Yorumu: Çanakkale’den. Alanya`ya her yıl tatil için gelirim çok otelde kaldık çok eğlendik hamam sauna ve masaj üzerine çok yer gördüm fakat burası hizmeti güler yüzü kalitesi ve masajıyla şahane bir yer gelinebilecek şahane bir yer ilgi ve alakalarindan dolayı çok çok teşekkür ederiz inşallah birdahaki sefere tekrar görüşmek üzere Alanya spa

Alanya History Hamam

Alanya History Hamam sıcak ve samimi ortamıyla kendinizi evinizde gibi hissedeceğiniz bir işletme. Hijyen koşullarına da büyük önem hamama aile ve arkadaşlarınızla haftanın her günü gidebilirsiniz. Hamam da ayrıca masaj hizmeti de veriliyor. Uygun fiyatlı yüksek kalite de bir hizmet arıyorsanız burayı güvenle tercih edebilirsiniz.

ADRES: Oba, Atlantis apartmanı, Oer- Erkenschwick Cd 14 b/c, 07400 Alanya/Antalya

TELEFON: 0532 635 09 89

Ziyaretçi Yorumu: Gerçekten mükemmel bir ilgi alaka çemberinde masajınızı yaptırabilirsiniz. Hijyen konusunda tereddütünüz olmasın gayet temiz ve ferah bir mekan. Girişteki çalışanlardan masörlere kadar herkes samimi. Gerek ailenizle gerek arkadaşlarınızla tereddüt etmeksizin gelebilirsiniz. Araya aracı sokmazsanız fiyat konusunda yardımcı olurlar. Size tavsiyem direkt telefon ile aramanız.

Caspian Hamam Spa Wellness

Kendinizi özel hissedip, şımartabileceğiniz bir hamam deneyimi yaşamak istiyorsanız Caspian Hamam Spa Wellness tam size göre bir mekan. Burada tercih edebileceğiniz birçok paket bulunuyor. İçeriklerine göre kendinize en uygun paketi seçtikten sonra kendinizi uzman ellere bırakabilirsiniz.

ADRES: Cikcilli, 212. Sk. No: 6/A, 07400 Alanya/Antalya

TELEFON: 0536 505 77 00

Ziyaretçi Yorumu: Geldiğiniz ilk andan gidişinize kadar kendinizi çok özel hissettiren harika bir yer. Birçok paket var. Eşimle biz klasik paket tercih ettik. Sauna buhar odası çok iyiydi. Personel tamamen profesyonel, sertifikalı ve ayrıca çok saygılı. Hizmet kalitesi sizi fazlasıyla memnun eder. Tam bir aile yeri ve her kesime hitap ediyor. Buradan bize hizmet eden arkadaşlar başta olmak üzere tüm çalışanlara ve işletmeci arkadaşlara teşekkür ederiz.

Güncel Alanya Hamam Fiyatları 2024 Listesi

Alanya hamam fiyatları 2024 listesi de güncellendi. Güncel listeye baktığımızda giriş fiyatları en düşük 180 TL’den başlıyor. 180 TL ila 280 TL arasında değişen giriş ücretleri ekstra alacağınız masaj ve keselere göre de artabiliyor. Hamamlara göre ayrıntılı fiyat listesine aşağıda hazırladığımız tablodan ulaşabilirsiniz.

Alanya hamamlarının 2024 yılı giriş fiyat listesi:

TARİHPOPÜLER ALANYA HAMAMLARIERKEK GİRİŞ FİYATIKADIN GİRİŞ FİYATI
2024Grand Alanya Hamam200 TL – 275 TL210 TL – 280 TL
2024Alanya Hamam Spa Massage Center180 TL – 199 TL185 TL – 205 TL
2024Alanya History Hamam185 TL – 206 TL195 TL – 124 TL
2024Crystal Hamam & Spa Alanya Bath200 TL – 275 TL210 TL – 280 TL
2024JASMINE LUXURY SPA & HAMAM180 TL – 199 TL185 TL – 205 TL
2024Caspian Hamam Spa Wellness185 TL – 206 TL195 TL – 124 TL
2024Sultans Hamam185 TL – 206 TL195 TL – 124 TL

*rakamlar hamama göre değişkenlik gösterebilir.

Alanya’daki Tarihi Hamamlar

Alanya, Türkiye’nin güneyinde Antalya iline bağlı bir ilçedir ve tarihi dokusuyla ünlüdür. Alanya’da ziyaret edebileceğiniz bazı tarihi hamamlar şunlardır:

  1. Alanya Kızılkule Hamamı (Tophane Hamamı): Alanya Kalesi’nin hemen yakınında bulunan bu hamam, tarihi yapılarıyla ünlüdür. Kale içinde yer almasıyla da dikkat çeker.
  2. Alara Han Hamamı: Alanya’nın Alara Çayı’nın batı yakasında bulunan Alara Han Hamamı, Selçuklu döneminden kalma önemli bir tarihi eserdir.
  3. Şarapsa Hamamı: Alanya’nın şehir merkezinde yer alan Şarapsa Hamamı, Osmanlı dönemine ait bir hamamdır ve günümüzde hala kullanılmaktadır.

Bu hamamlar tarihi ve kültürel açıdan zengin yapılarıyla Alanya’da ziyaret edebileceğiniz önemli noktalardır. Her biri farklı dönemlere ait mimari özellikler sunar ve şehirdeki tarihi dokuyu keşfetmek isteyenler için ideal birer durak niteliğindedirler. Hamamların ziyaret saatleri ve detaylı bilgi için yerel rehberlik hizmetlerinden veya turizm bilgi merkezlerinden destek alabilirsiniz.

Alanya’da Hamam Masaj Fiyatı 2024

Alanya’da hamam masaj fiyatları 2024 yılına girdiğimiz şu günlerde 500 TL ila 1280 TL arasında değişiklik gösteriyor.

Alanya Hamamları Hakkında Sık Sorulan Sorular

a)     Alanya’da 24 saat açık hamam var mı?

Alanya’da 24 saat açık bulabileceğiniz hamamlar bulunuyor.

b)     Alanya’nın en meşhur hamamı hangisi?

Alanya’da bulunan en meşhur hamam ise Grand Alanya Hamam’dır.

c)      Alanya’nın en ucuz hamamı kaç TL?

Alanya’da bulunan en ucuz hamamın fiyatı 180 TL’den başlıyor.

İlginizi çekebilir: En Güzel İzmir Bungalov Evleri | 5 Harika Öneri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Reklam engelleyicisini kapatıp, tekrar sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.