Vizesiz Ülkeler

En Güncel Vize İstemeyen Ülkeler | Nereye Gidilir? | 2024

Vize istemeyen ülkeler 2024 listesinde yer alan ülkelere seyahat etmeden önce pasaportunuzun geçerlilik süresini mutlaka gözden geçirin. Çünkü, pasaportunuzun geçerlilik süresinin en 6 ay olması şartı bulunuyor. Pasaport sürenizi yenilettikten sonra tek yapmanız gereken, seyahat edilecek ülkenin vizesiz geziye ne kadar izin verdiğine bakılması. Gerekli işlemleri hallettikten sonra geriye valizinizi hazırlayıp yeni ülkeler görmenin tadını çıkarmak kalıyor.

Vize istemeyen ülkeler 2024 yılında da yurt dışı seyahati planlayanların merak konusu olmaya başladı. Birçoğumuzun keşfetmek istediği yeni ülkeler var. Çoğu insan vize işlemleri ile uğraşmadan, çantasını sırtına alıp seçtiği bir ülkeye seyahat etmek istiyor. Balkan ülkelerinde, Avrupa’da, Asya’da vize gerektirmeyen kolaylıkla yurt dışına çıkabileceğiniz ülkeler bulunuyor. Birçoğumuzun gitmeyi planladığı ancak vizesiz gidildiğinden haberi olmadığı ülkeler nereler?

Vize istemeyen ülkeler 2024 listesinde yer alan ülkelere seyahat etmeden önce pasaportunuzun geçerlilik süresini mutlaka gözden geçirin. Çünkü, pasaportunuzun geçerlilik süresinin en 6 ay olması şartı bulunuyor. Pasaport sürenizi yenilettikten sonra tek yapmanız gereken, seyahat edilecek ülkenin vizesiz geziye ne kadar izin verdiğine bakılması. Gerekli işlemleri hallettikten sonra geriye valizinizi hazırlayıp yeni ülkeler görmenin tadını çıkarmak kalıyor.

Peki vizesiz gezmek istediğiniz ülkeye kara verdiniz mi? Henüz karar vermediyseniz hazırladığımız vize istemeyen ülkeler 2024 listemiz size yardımcı olacaktır. Bir Balkan ülkesi olan Bosna Hersek’e mi gitmek istersiniz? Yoksa tarihi ile sizleri büyüleyecek Mısır’a mı seyahat etmek isterdiniz? Her biri ayrı coğrafi güzellikteki ülke için tek yapmanız gereken bir uçak bileti almak.

En Güncel Vize İstemeyen Ülkeler 2024 Listesi

Her yıl belirli ülkeler arası anlaşmalar sebebi ile vize istemeyen ülkeler 2024 listesi değişiklik gösterebiliyor. O nedenle seyahat kararı vermeden önce mutlaka güncel listeye bir göz atmanız gerekiyor. Elbette ki en az gideceğiniz ülke kadar izin süreleri de önem teşkil ediyor. Aşağıda listelenen ülkeler dışında da birçok ülke olduğunu bilmenizde de fayda var. Gelin sizlere de fikir olabilecek ülkelere birlikte bir göz atalım.

2024 yılında Türkiye’den vize istemeyen ülkeler listesi:

TARİHVİZE İSTEMEYEN ÜLKELERSÜRESİ
2024Antigua ve Barbuda90 Gün Sınırlı
2024Arjantin90 Gün Sınırlı
2024Arnavutluk90 Gün Sınırlı
2024Azerbaycan90 Gün Sınırlı
2024Bahamalar240 Gün Sınırlı
2024Bahreyn30 Gün Sınırlı
2024Barbados180 Gün Sınırlı
2024Bolivya90 Gün Sınırlı
2024Bosna Hersek90 Gün Sınırlı
2024Brezilya90 Gün Sınırlı
2024Ekvador90 Gün Sınırlı
2024El Salvador90 Gün Sınırlı
2024Endonezya30 Gün Sınırlı
2024Ermenistan21 Gün Sınırlı
2024Maldivler30 Gün Sınırlı
2024Malezya90 Gün Sınırlı
2024Meksika180 Gün Sınırlı
2024Mısır30 Gün Sınırlı
2024Moğolistan30 Gün Sınırlı

*listeye ek olarak daha onlarca ülke bulunmaktadır.

En Ucuz Vizesiz Gidilebilecek Ülkeler 2024

Seyahat edeceğiniz ülke kadar gideceğiniz yerin ucuz olması da tercihlerinizi belirleyecektir. Gideceğiniz ülkedeki konaklama ücretleri, gezeceğiniz ören yeri ve müzelere giriş ücretleri, uçak bileti fiyatları gibi birçok etken tatil planı yaparken önemli faktörlerdir. O nedenle seçiminizi yaparken tüm bunları planlamanız gerekir. En ucuz vize istemeyen ülkeler 2024 yılında bir Balkan ülkesi olan Karadağ olabilir. Burada keşfedebileceğiniz birçok yer olabileceği gibi ekonomik olarak da diğer ülkelere göre daha uygun maliyetli bir tatil gerçekleştirebilirsiniz. Yine ucuz vizesiz ülkeler arasında Ukrayna seyahati de sizin için bir alternatif olabilir.

Avrupa’da Vize İstemeyen Ülke Var Mı?

Seyahat etmek istediğiniz ülke bir Avrupa ülkesi ise vize muafiyeti olan Avrupa ülkeleri de bulunmaktadır. Peki, hangi Avrupa ülkeleri sadece pasaport ile Türk vatandaşların ülkesine girmesine olanak tanıyor? Bu ülkeler arasında; Ukrayna, Sırbistan, Bosna Hersek, Andorra, Arnavutluk, Belarus, Karadağ, Kosova, KKTC, Makedonya ve Moldova gibi ülkeler sıralanabilir.

Dünya’da Türk Vatandaşlarından Vize İstemeyen Popüler Ülkeler

Türk vatandaşlarından vize istemeyen veya vize almadan seyahat edebilecekleri popüler ülkeler zamanla değişebilir ve ülkeler arasında anlaşmalara göre farklılıklar olabilir. Ancak genel olarak, Türk vatandaşları için vize muafiyeti olan veya vizeden muaf ülkeler arasında şunlar bulunmaktadır:

Schengen Bölgesi Ülkeleri: Türk vatandaşları, kısa süreli seyahatler için Schengen Bölgesi ülkelerine vizeden muaf olarak seyahat edebilirler. Bu ülkeler arasında Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, Hollanda ve diğerleri bulunur.

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları İçin Vize Muafiyeti Olan Diğer Ülkeler: Bazı ülkeler, Türk vatandaşlarına belirli süreler için vize muafiyeti sağlar. Bu ülkeler arasında Gürcistan, Arnavutluk, Karadağ, Kosova ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi ülkeler yer alabilir.

Gelişmiş Ülkeler: Bazı gelişmiş ülkeler, Türk vatandaşlarından kısa süreli seyahatler için vize istemezler veya elektronik seyahat izni (ETA veya ESTA gibi) sunarlar. Bu ülkeler arasında Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda gibi ülkeler bulunmaktadır.

Orta Doğu ve Arap Ülkeleri: Bazı Orta Doğu ve Arap ülkeleri, Türk vatandaşlarına vizeden muafiyet veya vizeyi kolaylaştırma politikaları uygular. Bu ülkeler arasında Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt ve Umman gibi ülkeler yer alabilir.

Ancak seyahat öncesi kesin ve güncel bilgi almak için her zaman ilgili ülkenin resmi konsolosluk veya büyükelçiliğine danışmak önemlidir. Vize muafiyeti politikaları zaman zaman değişebilir ve seyahat edilen ülkenin resmi makamlarından alınan bilgiler en güvenilir kaynaklardır.

İlginizi çekebilir: Güncel Ankara Hamam Fiyatları 2023 | Ankara Hamam Ne Kadar?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Reklam engelleyicisini kapatıp, tekrar sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.